Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά

——-29 Ιουνίου 2017

  • Απεβίωσε ο Αθανάσιος Στ. Χρόνης σε ηλικία 91 ετών.

——–27 Ιουνίου 2017

  • Απεβίωσε ο Γεώργιος Δημητρίου Βουγέσης σε ηλικία 57 ετών.

——–26 Ιουνίου 2017

  • Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Πολυν. Αικατερίνης σε ηλικία 56 ετών.

——–23 Ιουνίου 2017

  • Απεβίωσε ο Γεώργιος Νικολάου Μπαλαράς, 77 ετών με καταγωγή από το Βαθύ Αυλίδος. Ήταν νυμφευμένος με τη Θεοδώρα Παντελή Βρεττού. Διετέλεσε ιερατικός επίτροπος στο ναό της Παναγίας από το 2011 έως σήμερα.

——–22 Ιουνίου 2017

  • Ενημερωτική Ομιλία με θέμα: τη Σύσταση Ομάδων Παραγωγών πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος στο ΚΑΠΗ, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό

Ομιλία για τις Ομάδες Παραγωγών Αγιος Θωμάς Ταναγρας

——–16 Ιουνίου 2017

  • Ληστεία σημειώθηκε τις πρωϊνές ώρες στο χωριό. άγνωστοι εισήλθαν σε οικία, όπου απέσπασαν από ηλικιωμένο άτομο ποσό της τάξης των 500 ευρώ.
  • Με την έκθεση των έργων των παιδιών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου, ολοκληρώθηκε η χρονιά για το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Τανάγρας, τμήμα του οποίου λειτούργησε και στο χωριό μας, υπό την καθοδήγηση της κας Θεανούς Κυριάκου.
   Η βραδιά συνδιοργανώθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και την Πρωτοβάθμια Επιτροπή, όπου μετά την έκθεση δώθηκε συναυλία.

Έκθεση Ζωγραφικής Δήμου Τανάγρας από τργαστήρι καλλιτεχνικών

δείτε ξεχωριστά τις φωτογραφίες

  ——–14 Ιουνίου 2017

   • Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς για το δημοτικό σχολείο του χωριού υε πολύ παιχνίδι από τα παιδιά και μουσική από συγκρότημα στο οποίο συμμετέχει ο συντοπίτης μας Νίκος Μανωλόπουλος.

  καλοκαιρινή γιορτή από το δημοτικό σχολείο Αγίου Θωμά Ταναγρας

  δείτε περισσότερες φωτογραφίες

   ——–13 Ιουνίου 2017

    • Το παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού συλλόγου συμμετείχε στην αποχαιρετιστήρια γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Τανάγρας. Την κατά γενική ομολογία πετυχημένη εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και το διαδακτικό προσωπικό του σχολείου.

   καλοκαιρινή γιορτή από το δημοτικό σχολείο Καλλιθέας Ταναγρας

   δείτε περισσότερες φωτογραφίες

    ——–6 Ιουνίου 2017

    • Με προσκεκλημένους τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θέλησαν η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και ο Δήμος Τανάγρας να μεταφέρουν το υψηλό μήνυμα της ημερίδας που έλαβε χώρα στο Σχηματάρι με τίτλο: Ασωπός Από την ιδέα στην πράξη.
     Από το βήμα παρήλασαν οι αρμόδιοι, όπου στους λόγους τους για άλλη μια φορά και αυτοί έθεσαν τις βάσεις για την επίλυση της ρύπανσης του Ασωπού. Αναφέρθηκαν στο νομικό πλαίσιο, στα χρηματοδοτικά πρωτόκολα και ευρωπαϊκά προγράμματα, στις πολιτικές συναινέσεις, τα οποία πλέον ως εργαλεία θα συμβάλουν στην εξυγείανση του Ασωπού.
     Ίδιες εξαγγελίες είχε κάνει και το 2013 ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης για συνολική λύση. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: το Υπουργείο περνά για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο ζήτημα από τη θεωρία στην πράξη, εστιάζοντας όχι στο νομοθετικό πλαίσιο, που υπάρχει ήδη, αλλά σε συνεργασίες, συντονισμό φορέων και ενδιαφερομένων, ανεύρεση βέλτιστων πρακτικών. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συνολικά και ολιστικά τα πραγματικά προβλήματα που επηρεάζουν το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή και την οικονομία εξαιτίας ενός τεράστιου και σύνθετου περιβαλλοντικού προβλήματος»
     Η επίδραση της ρύπανσης τόσο στη διατροφή όσο και στην ανθρώπινη υγεία για να μελετηθεί, προϋποθέτει αδέκαστη διακαιοσύνη, επιστημονική έρευνα από ανεξάρτητους ακαδημαϊκούς οργανισμούς, αυστηρούς ελέγχους από δημόσιες πιστοποιημένες υπηρεσίες. Αναλογιζόμενοι τη δεινή θέση της χώρας μας όχι μόνο στους παραπάνω τομείς, ο καθείς από μας εύκολα μπορεί να βγάλει το συμπέρασμά του για το αν τελικά η σημερινή ημερίδα θα αποτελέσει την απαρχή της επίλυσης του προβλήματος.
     Η περιφέρεια Στερεάς και ο Δήμος Τανάγρας αναμφισβήττα κέρδισαν το στοίχημα της επικοινωνίας και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορίσει για το αγαθό της πρόθεσης της παρουσίας των υψηλών προσκεκλημένων, αφού έτσι αποκτά και διεθνή εμβέλεια το θέμα. Δεν κέρδισαν όμως το πιο σημαντικό. Η τοπική κοινωνία παρέμεινε με απορία και επιφυλακτικότητα απέναντι στη δράση. Τούτο το μαρτυρούν κυρίως η κάλυψη των θέσεων της ημερίδας από προσκεκλημένους και συγγενείς των εκλεγμένων, η ώθηση των παιδιών προκειμένου να φωτογραφηθούν με τους προσκεκλημένους και το σημαντικότερο η περιέργεια, όσων βρέθηκαν στη κερκίδα, όχι μόνο να δουν από κοντά τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον Πατριάρχη αλλά να σχολιάσουν τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των παρευρισκομένων, καθώς κατά την έξοδο έδειξαν να αντιλήφθηκαν σε μηδενικό βαθμό τα όσα ειπώθηκαν για το θέμα.

    ——–1 Ιουνίου 2017

    • Αποτελέσματα αναλύσεων νερού έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τανάγρας, η δειγματοληψία των οποίων διενεργήθηκε στο χωριό μας στις 23 Μαϊου 2017, σε βρύση στο νηπιαγωγείο.
     Οι μετρούμενες παραμετρικές τιμές είναι εντός ορίων.
     αποτελέσματα αναλύσεων: 1η σελίδα – 2η σελίδα – 3η σελίδα
    Advertisements

    Σχολιάστε

    Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

    Λογότυπο WordPress.com

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

    Φωτογραφία Google

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

    Φωτογραφία Twitter

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

    Φωτογραφία Facebook

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

    Σύνδεση με %s

    Ετικετοσύννεφο

    Αρέσει σε %d bloggers: